Revidert nasjonalbudsjett 2023

1000 nye omsorgsplasser

Regjeringen vil legge 2 milliarder kroner ekstra på bordet for å øke antallet omsorgsplasser for eldre.

FLERE OMSORGSPLASSER: Regjeringen vil øke bevilgningene for å skape flere omsorgsplasser. Foto: NTB
FLERE OMSORGSPLASSER: Regjeringen vil øke bevilgningene for å skape flere omsorgsplasser. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det har vært mye fokus på eldreomsorg i kjølvannet av NRKs Brennpunkt-dokumentar «Omsorg bak lukkede dører» – som opprørte mange. Sykepleiere uttrykker fortvilelse. Arbeidstakerorganisasjoner krever krafttak og opprydning i eldreomsorgen – mens helseminister Ingvild Kjerkol har uttalt at hver enkelt av oss må gjøre mer for å planlegge for en alderdom (og hva som egentlig menes med det kan du lese her).

I revidert nasjonalbudsjett for 2023 melder Kjerkol at de vil øke bevilgningene for heldøgns omsorgsplasser med 2 milliarder kroner.

Vil trygge de som ikke kan bo hjemme

– Andelen eldre kommer til å øke betydelig i de kommende årene. Eldre som ikke klarer å bo i eget hjem, skal være trygge på at fellesskapet stiller opp, uttaler helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i en pressemelding.

– Jeg er derfor glad for at vi kan legge til rette for om lag 1000 nye omsorgsplasser. Før sommeren vil vi også legge fram en helhetlig eldrereform. Her er et hovedmål å sikre bedre og mer bærekraftige boformer for eldre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.