Skattemelding og årsoppgave

150 000 får ny tjeneste

Statens pensjonskasse sender i disse dager ut en stor nyhet til en spesiell gruppe medlemmer.

ÅRSOPPGAVE: Statens pensjonskasse lanserer årsoppgave for den gruppen medlemmer som er omfattet av ny offentlig tjenestepensjon. De håper tjenesten skal gjøre det enklere å forstå for de det gjelder. Foto: NTB
ÅRSOPPGAVE: Statens pensjonskasse lanserer årsoppgave for den gruppen medlemmer som er omfattet av ny offentlig tjenestepensjon. De håper tjenesten skal gjøre det enklere å forstå for de det gjelder. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er tid for skattemelding, årsoppgaver, skatt til gode og restskatt. Du anbefales å alltid kontrollere skattemelding mot opplysningene i årsoppgaven - for eksempel fra arbeidsgiver, bank eller Nav.

Pensjonen fra Statens pensjonskasse (SPK) utbetales fra Nav og en oversikt over eventuelle pensjoner fra SPK under utbetaling er dermed å finne i årsoppgaven fra Nav - en årsoppgave som for øvrig medfører en del forvirring.

Men nå melder Statens pensjonskasse at cirka 150 000 av deres medlemmer i tillegg vil motta en årsoppgave direkte fra dem.

Og dette er noe helt nytt, som omfatter en utvalgt gruppe.

Disse får ny årsoppgave fra SPK

- Vi sender ut årsoppgaven til cirka 150 000 medlemmer som er født i 1963 eller seinere og som er i aktiv jobb, forteller Lise Løwe, direktør for kunde- og markedsområdet i Statens pensjonskasse.

Det er altså ikke alle medlemmer som får årsoppgave i begynnelsen.

- Vi produserer foreløpig ikke årsoppgaver for de øvrige medlemmene våre, men har planer om å utvide til noen flere grupper etter hvert, sier Løwe, og understreker at alle medlemmer kan se sin opptjening og registrerte arbeidshistorikk på Min side.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.