60-åring søkte ny jobb. Arbeidsgiver ville ansette en yngre person

60-åring søkte ny jobb i bank, men ble ikke innkalt til intervju. Hen fikk beskjed om at hen hadde riktige kvalifikasjoner, men at arbeidsgiver ville ha en yngre kandidat.

ULOVLIG ALDERSDISKRIMINERING? Ifølge arbeidsmiljøloven er aldersdiskriminering i arbeidslivet ulovlig. Illustrasjonsfoto: NTB Shutterstock
ULOVLIG ALDERSDISKRIMINERING? Ifølge arbeidsmiljøloven er aldersdiskriminering i arbeidslivet ulovlig. Illustrasjonsfoto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ifølge Arbeidsmiljøloven er aldersdiskriminering i arbeidslivet forbudt. Dette gjelder alle sider ved arbeidsforholdet som utlysning av stilling, ansettelse, omplassering og forfremmelse, opplæring og annen kompetanseutvikling, lønns- og arbeidsvilkår.

Vi.no har tidligere skrevet om at en undersøkelse fra 2021 viste at norske arbeidsgivere i stor grad foretrekker å ansette yngre enn eldre arbeidstakere, til tross for at de ønsker å ansette folk med erfaring.

Kari Østerud, direktør i Senter for seniorpolitikk, påpekte at vi i Norge har ganske høy seniorsysselsetting sammenlignet med en del andre land i Europa. Samtidig trakk hun fram at det er vanskelig for eldre arbeidstakere å få ny jobb.

Aldersdiskriminert i søkeprosessen?

En Vi over 60-leser lurer på om hen er blitt aldersdiskriminert allerede i bunken med søknader til en stilling:

«Jeg er 60 år og har søkt på en stilling i en bank. Da jeg ikke ble innkalt til intervju ringte jeg arbeidsgiver som uttalte at jeg har riktig erfaring og kvalifikasjoner, men at de for tiden har mange eldre i avdelingen og at de derfor ville ansette en yngre kandidat for å få en bedre alderssammensetning. Er dette lovlig?»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.