Nav og pensjon

85-åring dømt til å betale tilbake alderspensjon til Nav

Enslige får mer i pensjon enn gifte - og det er der Nav mener 85-åringen har gjort feil.

PENSJON FRA NAV: Nav hevder pensjonisten hadde unnlatt å opplyse dem om at han hadde giftet seg - som skulle ført til at han fikk mindre utbetalt i alderspensjon. 85-åringen mener selv at han hadde meldt ifra - men får ikke medhold og må betale det Nav mener han skylder. Foto: Kristin Sørdal
PENSJON FRA NAV: Nav hevder pensjonisten hadde unnlatt å opplyse dem om at han hadde giftet seg - som skulle ført til at han fikk mindre utbetalt i alderspensjon. 85-åringen mener selv at han hadde meldt ifra - men får ikke medhold og må betale det Nav mener han skylder. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er mye som kan påvirke hvor mye du får i pensjon fra Nav - og det stilles mange krav til deg som mottar ytelser.

Det er forskjell på pensjonen du får om du er gift eller samboer - og trår du feil der, kan du miste retten til flere ytelser.

Pensjonisten vi skal fortelle om her, var 85 år da Trygderetten dømte ham til å betale tilbake deler av det han hadde fått i alderspensjon. Kjennelsen falt i 2020, og han ble dømt til å betale tilbake 17 840 kroner.

Det Nav og Trygderetten mener han har gjort feil, er å unnlate å opplyse om at han giftet seg i 2003. Obersten var da 68 år.

Selv hevder obersten at han har sendt melding om giftermålet samme år som han giftet seg.

- Ville jeg røpet meg om jeg handlet med kriminelt sinnelag?

Han hevder at både han og hans kone antok at en endring i Nav-utbetalingene på samme tid, skyldtes at ekteskapet var registrert og at ting var i skjønneste orden.

Han setter spørsmålstegn ved at Nav mener han med forsett skulle ha holdt tilbake disse opplysningene helt siden 2003 - for deretter å oppgi at de er mann og kone når de ankommer landet for innreise i 2017.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.