Bilforsikring

– Å sette ned kjørelengden er en måte å spare penger på

Er du forsikret for å kjøre 2000 mil i året, men tar bare en liten handletur i helgen? La vårsjekken på bilen også gjelde forsikringene i år.

SPAR PENGER: Du kan potensielt spare penger på å sette ned kjørelengden på forsikringa. Foto: Pathdoc / Shutterstock / NTB scanpix.
SPAR PENGER: Du kan potensielt spare penger på å sette ned kjørelengden på forsikringa. Foto: Pathdoc / Shutterstock / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Uansett hvor kort eller langt du kjører, koster det flere tusen i året bare å ha en bil stående.

Forsikringskostnadene har mye av skylda. Nye kjørevaner og ny teknologi gir oss stadig nye varianter av forsikringer å velge mellom.

Å finne riktig bilforsikring krever både finlesing og flere runder med forsikringsselskapene. Her er noen råd på veien.

Vet du hvor mye du bør betale for å sitte på?: Muligens mer enn du tror.

Lovpålagt

– Folks behov er ulike, slår Nils Sødal i NAF fast.

Det er likevel én forsikring du ikke kommer unna: Ansvarsforsikring, også kjent som trafikkforsikring.

– Ansvarsforsikring er påkrevd. Den må man ha for å dekke skader på andre biler, på gjenstander og på personer i og utenfor bilen. Om man skal forsikre seg videre, avhenger av andre forhold, sier Sødal.

Har du en verdifull og ny bil, bør du ikke nøye deg med ansvarsforsikringen, men også forsikre kjøretøyet med en kaskoforsikring. Vurderingen er i utgangspunktet enkel: Velg mellom vanlig kasko og en super- eller plussvariant, som også dekker skader på motoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer