Nav

AAP: – Betydelig økning

Stikk i strid med det Nav tidligere har antatt, øker antallet personer på arbeidsavklaringspenger. I løpet av årets første kvartal er antallet økt med 3700 personer. Ved utgangen av mars var det 143 124 personer som mottok AAP.

FLERE PÅ AAP: – Økningen i AAP-mottakere har vært betydelig i 1. kvartal, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte. Foto: NTB
FLERE PÅ AAP: – Økningen i AAP-mottakere har vært betydelig i 1. kvartal, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

143 124 personer på arbeidsavklaringspenger (AAP). Det tilsvarer 4,1 prosent av befolkningen i alderen 18 til 66 år.

– Økningen i AAP-mottakere har vært betydelig i 1. kvartal, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding fra Nav.

– Sykefraværet var svært høyt på denne tiden i fjor, og dette kan bidra til at flere mottar AAP, særlig blant dem som nå har vært sykmeldt i ett år, sier han videre.

At AAP-tallene fortsetter å øke er stikk i strid med forventet. Og tallene som Nav presenterer i dag er de høyeste på mange år.

I kvartalsrapporten fra utgangen av september 2022 meldte Nav at de 137 400 som mottok arbeidsavklaringspenger (AAP) på det tidspunktet var det høyeste antallet på veldig mange år: Holte uttalte at vi må tilbake til starten av 2018 for å finne et like høyt nivå. Det økte ytterligere utover høsten – og fortsetter videre: Nå er det 143 124 som mottar AAP.

Holte har tidligere sagt at det var forventet at AAP-tallene skulle gå ned etterhvert som flere ble avklart til uføretrygd eller arbeid da forlengelsen av AAP-ytelsen fra koronapandemien ble avviklet i fjor høst:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer