Arbeidsavklaringspenger fra Nav

AAP: Øker mest for kvinner og de over 50 år

Økningen av kvinner på AAP er stor - og det er også flere i aldersgruppene over 50 år. For de fleste handler det om psykiske lidelser og muskel- og skjelettlidelser.

FLERE KVINNER PÅ AAP: Andelen kvinner på AAP er økende - og det er også andelen av aldersgruppene over 50 år. Foto: NTB
FLERE KVINNER PÅ AAP: Andelen kvinner på AAP er økende - og det er også andelen av aldersgruppene over 50 år. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Arbeidsavklaringspenger (AAP) skal sikre deg inntekt i perioder du, på grunn av sykdom eller skade, har behov for hjelp fra Nav. Nav har nylig publisert ferske tall om hvem og hvor mange som mottar AAP - hvor de skriver at det har vært en svak nedgang i antall AAP-mottakere 2. kvartal 2022:

Ved utgangen av juni 2022 mottok 136 000 personer arbeidsavklaringspenger (AAP). I løpet av 2. kvartal er antallet redusert med 700 personer.

Men sammenliknet med samme periode året før, er antallet økende:

- Sammenliknet med året før har antallet mottakere økt med 5100 personer, en økning på 3,9 prosent, skriver Eirik Grønlien i Nav-notatet om utviklingen i mottakere av arbeidsavklaringspenger.

De nye tallene avslører også at kjønnsforskjellene øker mye og at gruppen med godt voksne utgjør stadig flere av AAP-mottakerne.

Stadig flere fra 50 år pluss

135 967 personer mottok AAP i løpet av juni 2022 - som er 3,9 prosent av befolkningen i alderen 18-66 år. Ifølge Nav, er dette 700 færre enn første kvartal. Men de påpeker at reduksjonen gjelder for alle aldersgrupper foruten dem i gruppen 60 og eldre hvor det er en marginal økning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer