Nav og feriepenger

Advarer om Navs «feriepengetrekk»

Skylder du penger til det offentlige eller til Nav, kan Nav trekke det fra feriepengene dine. Nå advarer inkassorådgiver om at mange ikke får ikke feriepenger fra Nav som utbetales i mai, om de skylder skatt og avgifter.

FERIEPENGER FRA NAV? For de som skylder penger til det offentlige, som bøter, skatter, avgifter eller feilutbetalinger fra Nav, kan feriepengeutbetalingen komme med en stor overraskelse: Nav kan nemlig gjøre utleggstrekk i feriepengene dine. Foto: NTB
FERIEPENGER FRA NAV? For de som skylder penger til det offentlige, som bøter, skatter, avgifter eller feilutbetalinger fra Nav, kan feriepengeutbetalingen komme med en stor overraskelse: Nav kan nemlig gjøre utleggstrekk i feriepengene dine. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er mai - som betyr tid for trygdeoppgjør, tidligere utbetaling av pensjoner og andre ytelser fra Nav enn en vanlig måned - og utbetaling av feriepenger fra Nav for de som har det.

Men for mange med stram økonomi er det ikke sikkert at utbetalingen av feriepengene blir som forventet:

- Når du skylder penger til det offentlige, for eksempel i form av ubetalte skatter eller avgifter, kan Nav foreta utleggstrekk i dine feriepenger. Dette betyr at Nav vil trekke det beløpet du skylder direkte fra feriepengene dine før de blir utbetalt til deg, forteller Geir Grindland, inkassorådgiver i rådgivnings- og regnskapsselskapet Remake, til Vi.no.

- Mange ringer og forteller at de ikke har penger til å betale inkassosak på grunn av at det offentlige har motregnet feriepenger som de skulle ha fått fra Nav. Mange av dem i denne gruppen sliter med å holde seg flytende og derfor er pengene sårt trengt, sier Grindland videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.