Advarer om nye skatteforslag: - Vil gjøre det vesentlig dyrere å eie bolig

Dersom forslagene til Skatteutvalget vedtas, betyr det økte årlige skatter på titusenvis av kroner for norske boligeiere.

DYRERE Å EIE BOLIG: De fleste nordmenn (8 av 10) bor i eiet bolig. Nå har Skatteutvalget foreslått en rekke endringer i skatt for boligeiere som vil gjøre det mye dyrere å bo i egen bolig. For en gjennomsnittsbolig verdt 4,7 mill kr må boligeiere ut med over 28 000 kr mer i skatt, om forslagene blir vedtatt, og skattene vil variere med bosted. For en bolig til 4,7 mill kr i Oslo vil det bety 37 850 kroner mer i skatt. Foto: NTB/Shutterstock
DYRERE Å EIE BOLIG: De fleste nordmenn (8 av 10) bor i eiet bolig. Nå har Skatteutvalget foreslått en rekke endringer i skatt for boligeiere som vil gjøre det mye dyrere å bo i egen bolig. For en gjennomsnittsbolig verdt 4,7 mill kr må boligeiere ut med over 28 000 kr mer i skatt, om forslagene blir vedtatt, og skattene vil variere med bosted. For en bolig til 4,7 mill kr i Oslo vil det bety 37 850 kroner mer i skatt. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Mandag 19. desember la Skatteutvalget fram sin utredning for finansminister Slagsvold Vedum. Der foreslår de blant annet økt skatt på høyere pensjonsinntekter og de anbefaler å gjeninnføre arveavgiften.

De foreslår også en rekke skatteendringer som kan komme til å ramme boligeiere hardt:

- Skatteutvalget foreslår å øke skatten på bolig både gjennom en generell statlig eiendomsskatt, gjennom å øke den kommunale eiendomsskatten og ved å øke formuesskatten på boliger. I tillegg foreslår de å skattlegge leieinntektene når du leier ut i eget hjem, forteller Carsten Pihl, forbrukersjef i Huseierne.

Utredningen har vært på høring og nå som høringsfristen er over, kan det trygt sies at det ikke er mangel på høringssvar. Listen med svar er lang. Og når det kommer til forslagene om skatter som kan ramme norske boligeiere, er mange kritiske.

Norges Eiendomsmeglerforbund, Huseierne og Eiendom Norge er blant dem som advarer sterkt mot forslagene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.