Seniorer sliter i arbeidslivet

Åge (64) har sendt 80 søknader, men får ikke jobb

Stadig flere, i hovedsak menn, vil jobbe lenger. Men fremdeles er det vanskelig å få ny jobb om du har rundet 60.

AKTIV ARBEIDSSØKER: Åge Stavsøien har sendt 80 jobbsøknader – uten å få napp.

HÅPER. Foto: Silje Katrine Robinson
AKTIV ARBEIDSSØKER: Åge Stavsøien har sendt 80 jobbsøknader – uten å få napp. HÅPER. Foto: Silje Katrine Robinson Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): – Jeg søker alle mulige jobber, men har bare kommet til intervju to ganger, sier Åge Stavsøien (64).

Selv om det i 2013 ble forbudt å diskriminere eldre i arbeidslivet, forekommer det fortsatt. Mange opplever det som svært vanskelig å finne en ny jobb etter fylte 60 år. Samtidig har seniorkompetanse blitt et honnørord.

Bred erfaring

Stavsøien har søkt rundt 80 jobber, men kun kommet til intervju to ganger. Erfaringen hans strekker seg fra postbud som 16-åring via sjømann, jobb på Felleskjøpet, laboratoriemekaniker på NTNU og organisasjonssekretær for Human-Etisk Forbund. Han har vært hjelpemann i entreprenørbransjen og avansert til formann og etter hvert anleggsleder. På det meste hadde han ansvar for åtte prosjekter samtidig.

Det er ikke tvil om at Åge har bred erfaring, likevel har han gått arbeidsledig i godt over et år etter at firmaet han jobbet for gikk konkurs.

– Jeg er en veldig aktiv jobbsøker, og jeg søker på alle mulige jobber. Først prioriterte jeg prosjektlederjobber i anleggsbransjen, men etter hvert gikk jeg bredere ut. Nå har jeg for eksempel søkt på jobber som bud, vaktmester og resepsjonist, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer