- Alle taper på at seniorer presses ut i tidlig pensjon

KRONIKK: Aldersdiskriminering er den mest utbredte formen for diskriminering i arbeidsmarkedet, både i Norge og i de land vi liker å sammenligne oss med. Dette vil på sikt sette velferdsstaten i fare.

MYTER OM ELDRE ARBEIDSTAKERE: Misforståtte oppfatninger om eldre arbeidstakere bidrar til å støte eldre ut av arbeidslivet for tidlig, til tross for at det ikke finnes noe belegg for at dette stemmer med virkeligheten - og mytene er mange, som at seniorer er mindre motiverte, mindre produktive, mindre tilpasningsdyktige, skriver Østerud og Fjeldstad ved Senter for seniorpolitikk i denne kronikken. Her direktør Kari Østerud. Foto: Sverre Chr Jarild
MYTER OM ELDRE ARBEIDSTAKERE: Misforståtte oppfatninger om eldre arbeidstakere bidrar til å støte eldre ut av arbeidslivet for tidlig, til tross for at det ikke finnes noe belegg for at dette stemmer med virkeligheten - og mytene er mange, som at seniorer er mindre motiverte, mindre produktive, mindre tilpasningsdyktige, skriver Østerud og Fjeldstad ved Senter for seniorpolitikk i denne kronikken. Her direktør Kari Østerud. Foto: Sverre Chr Jarild Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Vårt Land har satt aldersdiskriminering på dagsorden, blant annet i kommentaren «Alderismen vil treffe oss alle» lørdag 28. januar. Politisk redaktør Berit Aalborg løfter frem at aldersdiskriminering er alvorlig for den enkelte, som risikerer å miste jobb og anseelse.

Høy sysselsetting er en forutsetning dersom dagens velferdsnivå skal kunne opprettholdes i fremtiden. Likevel brukes sluttpakker ofte fremfor å videreutvikle seniorenes kompetanse. Eldre arbeidstakere erstattes med yngre. Men, Norge trenger flere folk i arbeid, vi må slutte å bruke tidligpensjonsordninger til å omstille arbeidsføre seniorer ut av arbeidslivet for godt.

I dag har vi en stor mangel på arbeidskraft, i løpet av de neste 15 år vil vi mangle 100 000 fagarbeidere. Flere sektorer er helt avhengig av importert arbeidskraft. Likevel fortsetter vi å skyve våre egne, eldre arbeidstakere ut i en ufrivillig tidlig pensjon. Med dem forsvinner også den betydelige, såkalte tause kompetansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.