Nav

Alt du må vite om feriepenger og skatt på Nav-ytelser i juni

Mens noen får feriepenger, får andre det ikke. Og mens noen betaler skatt på juni-utbetalingen som vanlig - slipper andre. Her er oversikten.

FERIEPENGER OG SKATT PÅ NAV-UTBETALINGER I JUNI? Noen ytelser fra Nav gir rett på feriepenger - mens andre ikke. Og mens noen slipper skatt på Nav-ytelsen i juni, må andre betale. Vi gir deg oversikten. Foto: NTB
FERIEPENGER OG SKATT PÅ NAV-UTBETALINGER I JUNI? Noen ytelser fra Nav gir rett på feriepenger - mens andre ikke. Og mens noen slipper skatt på Nav-ytelsen i juni, må andre betale. Vi gir deg oversikten. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Mange har spørsmål om når utbetalingene fra Nav kommer. Og akkurat nå skal du merke deg at det er endrede utbetalingsdatoer fra Nav både i april og mai. I tillegg har Nav nylig varslet at det er store forsinkelser i utbetalinger av sykepenger akkurat nå.

Men snart kommer også sommeren, med feriepenger, spesielle utbetalinger i juni - og særregler for skattetrekk på utbetalingene fra Nav.

Her er det du må vite om feriepenger, utbetalinger i sommer og skatt.

Hvem får feriepenger fra Nav?

Det er ikke rent få som får ytelser fra Nav: I 2021 mottok 2,9 millioner personer, 54 prosent av den norske befolkningen, en eller annen ytelse fra Nav i løpet av året. De største gruppene er alderspensjonister og uføre.

Når det gjelder feriepenger på Nav-ytelser er det slik at noen ytelser fra Nav gir rett til ferie og/eller feriepenger - mens andre ikke.

Alderspensjonister og uføre er av de som ikke tjener opp feriepenger på ytelsene fra Nav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer