Nav, feriepenger og skatt

Alt om skatt på Nav-utbetalinger i juni

Juni betyr feriepenger og trekkfri utbetaling for vanlige arbeidstakere. Men mange med Nav-ytelser må betale skatt også nå.

SKATT I JUNI? Noen slipper skatt på utbetalingen fra Nav i juni - men de fleste trekkes skatt også da. Foto: NTB
SKATT I JUNI? Noen slipper skatt på utbetalingen fra Nav i juni - men de fleste trekkes skatt også da. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

De aller fleste arbeidstakere får feriepenger i juni. Og i de aller fleste tilfellene er feriepengene trekkfrie, som vil si at det ikke trekkes skatt, dersom de utbetales året etter opptjeningsåret.

Du betaler skatten fordelt på årets øvrige måneder.

Men har du en stønad eller en ytelse fra Nav, er det stor sannsynlighet for at du må betale skatt også i juni. Du kan se hvilke Nav-ytelser du må betale skatt på i juni lenger nede i teksten.

Men først: Det er faktisk noen Nav-ytelser du slipper å betale skatt på i juni.

Nav-ytelsene fritatt for juni-skatt

Først og fremst: Det er Skatteetaten som har ansvaret for skatt og skattekort. Det er altså ikke Nav som har bestemt hva du skal betale i skatt eller hvem som må eller ikke må betale skatt i juni.

Arbeidsavklaringspenger (AAP) er en av ytelsene som er delvis fritatt for skatt i juni. Etter folketrygdloven kapittel 11 skal AAP være fritatt for forskuddstrekk for to 14-dagers perioder i juni måned. Det samme gjelder kvalifiseringsstønad for juni måned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.