Klage til Trygderetten?

Behandlingstid: 414 dager

Trygderetten brukte i snitt 414 dager på å saksbehandle klager fra blant annet Nav og Statens pensjonskasse i 2022, som er en kraftig økning fra året før.

KLAGE PÅ VEDTAK TIL NAV? Anker du klagen videre til Trygderetten, kan det ta lang tid før anken blir avgjort. Illustrasjonsfoto: NTB
KLAGE PÅ VEDTAK TIL NAV? Anker du klagen videre til Trygderetten, kan det ta lang tid før anken blir avgjort. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Er du uenig i et vedtak fra eksempelvis Statens Pensjonskasse eller Nav, kan du klage vedtaket videre til Trygderetten. De behandler årlig mellom 3000 og 4000 ankesaker, hvor enkelte får omgjort sitt vedtak, eksempelvis fra Nav. Dette har Vi.no skrevet om flere ganger, sist forrige uke, da vi skrev om mannen som fikk nei til AAP hos Nav, mens Trygderetten mente han derimot har rett på arbeidsavklaringspenger.

Ulempen med å klage på vedtaket sitt til Trygderetten, har de siste årene vært den lange behandlingstida: Allerede i 2021 skrev Vi.no om ventetid på 14 til 16 måneder på å få klagen behandlet i Trygderetten.

Og fortsatt er det ingenting som tilsier at saksbehandlingstida er blitt kortere: I Trygderettens årsrapport for 2022 skriver de at den gjennomsnittlige saksbehandlingstida derimot har økt de siste årene.

Bruker i snitt 414 dager

Ifølge Trygderettens årsrapport for 2022, har den gjennomsnittlige saksbehandlingstida økt de siste årene. I 2020 var snittet 246 dager, i 2021 var gjennomsnittlig saksbehandlingstid 356 dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer