Boligskatt: - Helt uaktuelt

Blant forslagene til Skatteutvalget om endringer i det norske skattesystemet, er ny boligskatt. Men regjeringen sier nei til boligbeskatning for vanlige folk.

BOLIGSKATT: Skatteutvalget vil ha lavere skatt på arbeid, og høyere boligskatt. De kaller det en omlegging av skattene, ikke en økning. Men Finansminister Slagsvold Vedum og regjeringen sier nei, skriver NRK. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
BOLIGSKATT: Skatteutvalget vil ha lavere skatt på arbeid, og høyere boligskatt. De kaller det en omlegging av skattene, ikke en økning. Men Finansminister Slagsvold Vedum og regjeringen sier nei, skriver NRK. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

19. desember la Skatteutvalget ledet av NTNU-professor Ragnar Torvik, frem sin utredning for finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Utredningen besto av flere konkrete forslag til endringer av skattesystemet med mål om et helhetlig skattesystem som i sum er bedre for økonomien.

Blant anbefalingene fra utvalget, økt skatt på høye pensjonsinntekter, innføring av arveskatt og et nytt system for boligskatt.

Utvalgets forslag har vært ute på høring, og blant annet mener Norges Eiendomsmeglerforbund at boligskatt vil gjøre det vesentlig dyrere å eie bolig. Huseierne påpeker at de ikke tror alle husholdninger vil klare økte boligutgifter, etter at de allerede i januar i år påpekte at de frykter for husholdningenes økonomi.

Nå sier derimot Finansministeren at de er helt uaktuelt å innføre boligskatt, skriver NRK.

- Helt uaktuelt å øke boligbeskatningen

– Det er helt uaktuelt å øke boligbeskatningen vår for vanlige folk, understreker finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.