Spare til barnebarn

Bør du spare til barnebarn i eget navn?

- Ja, mener ekspertene. Her kan du lese hvorfor, og hva annet du bør passe på hvis du vil sikre barnebarna i fremtiden, eller gi oppsparte midler i konfirmasjonsgave.

SPARE TIL BARNEBARN? Se hvillke råd ekspertene gir dersom du ønsker å spare til barnebarna dine. Foto: NTB
SPARE TIL BARNEBARN? Se hvillke råd ekspertene gir dersom du ønsker å spare til barnebarna dine. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg skal gi aksjefondsandeler til et barnebarn som skal konfirmeres om ikke lenge. Bør jeg sette andelene i hennes navn, eller bør de stå i mitt navn?

Denne problemstillingen gjelder nok flere besteforeldre, som vurderer å gi en tilsvarende gave til et barnebarn som skal konfirmeres i disse dager.

Her kan du lese hva som anbefales, og hva du bør passe på om du skal spare penger til barnebarna.

Bør man spare i eget navn til barnebarna?

Spørsmålet er rettet til økonomiekspert for Vi over 60, Carsten O. Five, som mener det er praktisk å ha fondsandelen i eget navn, ikke barnebarnets, ettersom personen ikke ønsker å overføre verdiene til barnebarnet før det blir over 20 år.

- Det kan være praktisk at du har fondsandelen i ditt navn, men bestemmer i for eksempel et gavebrev at hun skal få disse verdiene når hun er 20 år. Dette kan også bekreftes i et testament for deg. Da er det lettere for deg å kontrollere at verdiene først blir overført når barnet er 20 år, påpeker O. Five.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer