Coronavirus i Norge:

Coronakrisa: Pensjonistene kommer best ut økonomisk

Forbrukerøkonomen advarer mot å ta opp forbrukslån i en usikker situasjon. Her er rådene som hjelper deg økonomisk gjennom krisa.

UNNGÅ FORBRUKSLÅN: Ifølge Derya Incedursun kan det ta tid å få økonomien på beina igjen når coronakrisa er over. - Hvis du i tillegg har forbrukslån med høye renter kan det ruinere deg ytterligere, sier hun. Foto: Nordea
UNNGÅ FORBRUKSLÅN: Ifølge Derya Incedursun kan det ta tid å få økonomien på beina igjen når coronakrisa er over. - Hvis du i tillegg har forbrukslån med høye renter kan det ruinere deg ytterligere, sier hun. Foto: Nordea Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): – Jeg kan skjønne at folk kan bli bekymret for framtidas økonomiske situasjon og se på forbrukslån som en midlertidig løsning. Vi tenker kanskje at vi kan betale ned forbrukslånet når situasjonen løser seg, men det kan ødelegge den private økonomien ytterligere, sier Derya Incedursun, forbrukerøkonom i Nordea til Vi.no.

Ifølge Aftenposten har det den siste uka kommet inn 185 300 søknader om dagpenger til NAV.

Coronaviruset har ført med seg økonomiske bekymringer for mange, men forbrukslån kan forverre situasjonen, ifølge Incedursun.

Hun er spesielt bekymret for personer som i disse dager permitteres fra jobbene sine. Vi vet ikke hvor lenge dette vil vare eller når ting vil begynne å stabilisere seg.

– Når denne perioden er over må vi forsøke å få økonomien opp på beina igjen. For noen kan det ta tid. Hvis du i tillegg har forbrukslån med høye renter kan det ruinere deg ytterligere.

Vi.no har tidligere skrevet om hvordan eldre setter egen økonomi over styr for å hjelpe voksne barn. Men dette er ikke tida for å få panikk og låne ut mer penger enn du har.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.