Pierre Sport-jakka som alle ville ha:

Da ekteparet fra Hamar kledde opp dronning Sonja i denne jakka, tok det helt av

Anne Lise Vold og Ole Fredrik Vold kledde opp kongelige i sportsklær fra Hamar. – Dronning Margrethe ville ha samme skidress som Sonja.

IT-JAKKE: En ivrig Kronprinsesse Sonja under VM på ski i Falun i 1974. Hun var kledd i grønn vintersportjakke fra Pierre Sport. Foto: NTB arkiv / Scanpix
IT-JAKKE: En ivrig Kronprinsesse Sonja under VM på ski i Falun i 1974. Hun var kledd i grønn vintersportjakke fra Pierre Sport. Foto: NTB arkiv / Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): I 1961 åpnet konfeksjonsfabrikken Erling Vold Konfeksjonsfabrikk på Hamar. I forbindelse med åpningen landet et helikopter på landingsplassen på taket av bygningen. Journalister fra Oslopressen, blant annet fra VG, hadde også tatt turen til Innlandet for å overvære den store begivenheten.

Les også: - Tror kvinner i 50-årene vil få hjelp til å bli mamma

Åpningen av konfeksjonsfabrikken ble starten på et stort moteeventyr som få i dag har hørt om.

Det handler om en konfeksjonsfabrikk i en liten, norsk storby. Her laget de vintersportsklær som ble elsket av kongelige både i Norge og utlandet.

På 70-tallet ble den gang kronprinsesse Sonja avbildet flere ganger i vintersportsjakker i ulike farger. Den var del av hennes vinter-signaturlook på 70-tallet og jakka «alle» skulle ha.

I dag er det få spor etter den populære jakka av merket Pierre Sport. Merket hadde imidlertid ikke rot i motemetropolen Paris som man kanskje skulle tro. Det moteriktige sportstøyet som ble elsket av kongelige i Skandinavia ble laget på lille Hamar og produsert av ekteparet Anne Lise og Ole Fredrik Vold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer