De søkte etter «unge pensjonister». Det endret Bjarnes (70) hverdag

Bjarne Træland fikk tilbud om å søke på en sluttpakke i Statoil da han var 63 år. Nå er den tidligere ingeniøren blitt 70 år – og stortrives som drosjesjåfør i Bergen.

EKSTRAINNTEKT: Bjarne Træland og kona ble begge pensjonister tidlig. Den tidligere ingeniøren ble 70 år i fjor, og stortrives som drosjesjåfør i Bergen. Dessuten gir det en ekstrainntekt. Foto: Per Randers Haukaas
EKSTRAINNTEKT: Bjarne Træland og kona ble begge pensjonister tidlig. Den tidligere ingeniøren ble 70 år i fjor, og stortrives som drosjesjåfør i Bergen. Dessuten gir det en ekstrainntekt. Foto: Per Randers Haukaas Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En annonse for tre år siden, der Bergen Taxi søkte etter «unge pensjonister», endret hverdagen for Bjarne Træland. Han fikk plass på det annonserte kurset. Og har aldri angret. Selv om han må stå opp så grytidlig som kvart over fem tre ganger i uken!

– Det hender vel at det kan være litt tungt å komme seg ut av køya. Men når jeg er på plass i bilen rundt ti over halv seks, og får slått på taksameteret, er det helt greit. Det er alltid behov for biler så tidlig om morgenen. Så da er jeg klar til å kjøre folk dit de skal, smiler han.

– Hvor lenge har du tenkt å holde på?

– Hvis helsen min er fortsett bra, vil jeg kjøre drosje til jeg er 75 år. Da er det slutt. Da kan jeg ikke fortsette i den jobben, forklarer pensjonisten.

Nedskjæringer i Statoil

Bjarne Træland begynte som operatør drift på raffineriet på Mongstad 1. februar 1983. I 32 år var det hans arbeidsplass, med ulike stillinger. Den tre år yngre kona, Anne Beate var også ansatt i Statoil. I 2015, da Bjarne var 63 og Anne Beate 60, ble det som et resultat av nedbemanning utlyst sluttpakker som de ansatte – i det som nå heter Equinor – kunne søke om å få.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.