Minstepensjon fra Nav

De største tilleggene til minstepensjonene nå

Antallet minstepensjonister øker - og de utgjør en større andel av alderspensjonistene. Ferske tall fra Nav viser hvilke tillegg som er vanligst blant minstepensjonistene nå.

MINSTEPENSJON FRA NAV? Det har blitt flere minstepensjonister - og det er stor overvekt av eldre kvinner. Mange alderspensjonister mottar også ulike tillegg eller delytelser i alderspensjonen med utgangspunkt i minste pensjonsnivå. Det vanligste tillegget er et individuelt minstenivåtillegg - som du kan lese mer om nede i artikkelen. Foto: NTB
MINSTEPENSJON FRA NAV? Det har blitt flere minstepensjonister - og det er stor overvekt av eldre kvinner. Mange alderspensjonister mottar også ulike tillegg eller delytelser i alderspensjonen med utgangspunkt i minste pensjonsnivå. Det vanligste tillegget er et individuelt minstenivåtillegg - som du kan lese mer om nede i artikkelen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er stadig flere minstepensjonister:

Ifølge Navs siste halvårsrapport om alderspensjon, er det nå 139 900 minstepensjonister blant alderspensjonistene - som utgjør 13,9 prosent av alle alderspensjonister (per juni 2022). Antallet har steget med 2600 fra samme tidspunkt i 2021, som er en økning på 1,9 prosent.

Til sammenlikning: I samme periode har antallet alderspensjonister generelt steget med 1,7 prosent - og ved utgangen av juni var det totalt 1.009.700 personer som mottok alderspensjon fra Nav.

Nav forklarer økningen av minstepensjonister med at minstesatsene ble hevet i 2021 - som har gjort at flere som tidligere lå litt over grensen for minstepensjon, nå har havnet under grensa og dermed blitt alderspensjonister som omfattes av det nye minstenivået.

Men selv om det er nesten 140 000 som får minste pensjonsnivå så er det også veldig mange av disse som får et eller flere tilleggsytelser fra Nav.

De største ytelsene - altså de som omfatter flest minstepensjonister - kan du se lenger ned i teksten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer