Nav

De vanligste grunnene for AAP

Psykiske lidelser er den klart vanligste årsaken til AAP-stønad fra Nav.

AAP FRA NAV? Kvinner er i flertall - og det er noen helseplager som skiller seg ut som de vanligste årsakene til at nordmenn får arbeidsavklaringspenger (AAP). Fotomontasje. Foto: NTB/Nav
AAP FRA NAV? Kvinner er i flertall - og det er noen helseplager som skiller seg ut som de vanligste årsakene til at nordmenn får arbeidsavklaringspenger (AAP). Fotomontasje. Foto: NTB/Nav Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det var 8200 flere nordmenn som mottok arbeidsavklaringspenger (AAP) i 2021, sammenliknet med året før. Det viser en fersk rapport fra Nav:

  • Ved utgangen av desember 2021 mottok 132 600 personer AAP
  • 3,8 prosent av befolkningen i alderen 18 til 66 år var mottakere av AAP ved utgangen av desember 2021.
  • Det var en økning av AAP-mottakere i fjerde kvartal 2021, og økningen var størst i aldersgruppen 50 til 59 år, og 60 år og eldre.
  • Det er flere kvinner enn menn som mottar AAP: Ved utgangen av 2021 var det rundt 78 300 kvinner og 54 300 menn

AAP er ordningen med arbeidsavklaringspenger fra Nav. Den skal sikre deg inntekt i perioder du, på grunn av sykdom eller skade, har behov for hjelp fra Nav.

Det er én diagnose som skiller seg ut som den vanligste for AAP-mottakere - men det er en annen som øker mest. Dette kan du lese om nedenfor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.