Derfor er regjeringen tilfreds med å slippe EUs minstelønnsdirektiv

EU har vedtatt et minstelønnsdirektiv om lønninger i EU - men EØS-landene vil ikke omfattes av de nye kravene. Det uttrykker arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen at hun er svært tilfreds med - og forklarer grunnen for det her.

NORSK LØNN OG MINSTELØNN: EUs minstelønnsdirektiv er vurdert å ikke være relevant i EØS og vil dermed ikke innføres i Norge, noe arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen sier hun og departementet er svært tilfreds med. Hvorfor, kan du lese nedenfor. Foto: NTB
NORSK LØNN OG MINSTELØNN: EUs minstelønnsdirektiv er vurdert å ikke være relevant i EØS og vil dermed ikke innføres i Norge, noe arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen sier hun og departementet er svært tilfreds med. Hvorfor, kan du lese nedenfor. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

EU har vedtatt et minstelønnsdirektiv som blant annet betyr at medlemslandene må verifisere tilstrekkeligheten av lovfestede minstelønninger under hensyntagen til kjøpekraft og levekostnader.

EU-kommisjonen har imidlertid vurdert at nettopp denne rettsakten faller utenfor EØS-avtalens virkeområde - og vil dermed ikke gjelde her til lands.

- Det er i tråd med norsk syn, skriver Arbeids- og inkluderingsdepartementet i en pressemelding, hvor også arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen utrykker at hun er glad for vurderingen at dette ikke vil ha virkning Norge:

– Jeg er svært tilfreds med at Europakommisjonen vurderer direktivet som ikke EØS-relevant. Det er i samsvar med departementets vurdering, sier Mjøs Persen.

Også LO er glad for beslutningen, skriver bladet FriFagbevegelse - og viser også til at nordiske fagbevegelser har kjempet mot minstelønnsdirektivet i flere år.

Grunnen for at Mjøs Persen er svært tilfreds, kan du lese nedenfor. Men først litt om bakgrunnen for minstelønnsdirektivet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.