Derfor vet folk flest lite om pensjon

Mange forventer feilaktig at det offentlige skal sørge for at de får nok i pensjon - og ser ikke nødvendigheten i å søke informasjon. Det hjelper heller ikke at pensjonssystemet er såpass vanskelig å sette seg inn i.

HVA VET DU OM PENSJON? En fersk rapport peker på at folk flest vet lite om pensjon og hvordan deres handlinger i løpet av karrieren påvirker hva de ender opp med som alderspensjon. Foto: NTB
HVA VET DU OM PENSJON? En fersk rapport peker på at folk flest vet lite om pensjon og hvordan deres handlinger i løpet av karrieren påvirker hva de ender opp med som alderspensjon. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Solberg-regjeringen oppnevnte 12. juni 2020 et utvalg som skulle evaluere pensjonsreformen som ble innført i 2011. Denne evalueringen skal presenteres torsdag 16. juni - og hva den skal si noe om kan du lese lenger nede i artikkelen.

Pensjonsreformen 2011 førte med seg store endringer i det norske pensjonssystemet, blant annet ble det økt valgfrihet for den enkelte når det kommer til når de vil gå av med pensjon.

Endringene har gjort at det stilles større krav til kunnskap om pensjonssystemet og konsekvensene av den enkeltes valg i løpet av yrkeskarrieren. Men når det kommer til kunnskap om pensjon, er det store forskjeller i befolkningen, som forskningsstiftelsen Fafo nå konkluderer i en fersk rapport.

Det er mye frihet i pensjonssystemet - men folk vet for lite om det. Og et av problemene er at det er for mye informasjon.

- Folk flest vet lite

Fafo peker på at det fleksible alderspensjonssystemet som ble innført i 2011 stiller økte krav til den enkeltes kunnskapsnivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer