Pensjon fra Nav

- Dessverre noen som søker for seint

Ferske pensjonister blir overrasket når pensjonen ikke automatisk kommer når de har rundet 67.

PENSJON FRA NAV? Det er ingen pensjoner fra Nav som kommer automatisk; du må søke - også om alderspensjon selv om du går av på 67 år. Det kan komme som en overraskelse på ferske pensjonister, forteller Nav. Foto: Berit B. Njarga
PENSJON FRA NAV? Det er ingen pensjoner fra Nav som kommer automatisk; du må søke - også om alderspensjon selv om du går av på 67 år. Det kan komme som en overraskelse på ferske pensjonister, forteller Nav. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Det er ingen pensjoner som kommer automatisk første gang. Man må søke for å gi til kjenne at man ønsker å starte uttak, og for å gi NAV nødvendig informasjon om for eksempel sivilstand og om den man eventuelt lever sammen med har inntekt. Eventuelt arbeid og botid i utlandet er viktig informasjon, sier Anne Nordkil, fagkoordinator, Nav Kontaktsenter Pensjon.

Men du er ikke alene dersom du trodde at alderspensjonen kom automatisk dersom du slutter å jobbe når du fyller 67.

- Vi får henvendelser om dette, og det er dessverre noen som søker for seint og blir overrasket når de ikke kan få alderspensjon fra den måneden de ønsker, sier Lene Lied, fungerende seksjonssjef i Nav, til Vi.no.

Nordkil forteller at det også hender at personer søker om alderspensjon og deretter velger å stanse pensjonen en periode - og så glemmer de å gi beskjed til Nav når de ønsker å motta pensjon igjen.

- Mange tenker at de automatisk får full pensjon når de slutter i jobb, eller blir 67 år, men det gjør de altså ikke. De må melde fra eller søke om at de ønsker å motta pensjon igjen, understreker Nordkil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer