Minstepensjonister

- Det er skandaløst at de eldste og fattigste i Norge blir behandlet på denne måten

LESERINNLEGG: Cirka 147 000 minstepensjonister i Norge vil få vanskeligheter med å overleve økonomisk på egen hånd. Er det tillatt å slå i bordet, spør pensjonist og kunstner Halvdan Engen.

MINSTEPENSJON: Kunstner Halvdan Engen reagerer på hvordan minstepensjonister blir behandlet i Norge. Foto: Privat
MINSTEPENSJON: Kunstner Halvdan Engen reagerer på hvordan minstepensjonister blir behandlet i Norge. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Dette er et leserinnlegg skrevet av kunstner og musiker Halvdan Engen som går under kunstnernavnet genio. Engen er født og oppvokst på Rjukan i Telemark men bor nå i Sandefjord kommune. Hit kom han sammen med sin forlovede i fjor etter 21 år i utlandet. Engen søkte Nav om alderspensjon i august 2021.

Så trist … som minstepensjonist vil jeg få mindre og mindre i pensjon i årene fremover. Slik vil det nye pensjonssystemet som dagens regjering har lagt opp til fungere, og som pensjonist må jeg finne meg i å stå med lua i hånda og bøyd nakke, for myndighetene vil ikke ha sinna pensjonister som sier ifra. Jeg gjør vel alt verre om jeg høylytt, med uanstendig språkbruk og brusende følelser, protesterer på det som skjer.

Fra 2011 til 2021 tapte landets pensjonister 61 milliarder kroner som følge av underreguleringene som ble innført i forbindelse med pensjonsreformen på den tiden. Nå, på toppen av det, kan landets pensjonister bli fratatt nær to milliarder kroner i pensjonsøkning hvis ikke Stortinget stopper et forslag fra regjeringen. Årsaken er at det ble brukt et for lavt lønnsvektsanslag i fjorårets trygdeoppgjør, noe regjeringen ikke vil kompensere fullt ut for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.