Arv

- Det kommer ingen arveavgift

Finansminister Trygde Slagsvold Vedum avviser at regjeringen vil innføre arveskatt.

ARVESKATT: Skatteutvalget anbefalte før jul å gjeninnføre arveavgiften, men finansministeren slår fast at regjeringen ikke har planer om dette. Foto: NTB
ARVESKATT: Skatteutvalget anbefalte før jul å gjeninnføre arveavgiften, men finansministeren slår fast at regjeringen ikke har planer om dette. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Før jul la Skatteutvalget, ledet av Ragnar Torvik, frem sin utredning om det norske skattesystemet for finansminister Trygve Slagsvold Vedum. I rapporten kom de med en rekke anbefalte endringer av dagens skattesystem her til lands.

Én av anbefalingene gjaldt arveavgift, som ble opphevet 2014. Under avsnittet «Arveskatt» skrev Skatteutvalget blant annet at de mener det er gode grunner for å gjeninnføre en skatt på arv.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum slår derimot fast at han legger arveskatten død, til tross for Skatteutvalgets anbefaling.

- Det kommer ingen arveavgift

Siden utvalget i desember foreslo å gjeninnføre arveavgiften, har det hersket usikkerhet og spekulasjoner om regjeringens plan. Nå fastslår finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) at skatten er helt uaktuell, skriver Dagens Næringsliv.

– Det kommer ingen arveavgift, sier Vedum til DN.

Vedum er klar på at «ingen planer» er lagt om en ny arveavgift, og at det er uaktuelt for regjeringen å gjeninnføre avgiften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.