Skatt og pensjon

Dette bør pensjonistene huske i skattemeldingen

Nå må skattemeldingen leveres. Her er noen viktige punkter for deg som er pensjonist.

SKATT FOR PENSJONISTER: Alderspensjon, AFP og øvrige pensjonsytelser er skattepliktig inntekt. Men det kan være tusener å hente på å føre de riktige fradragene. Foto: NTB
SKATT FOR PENSJONISTER: Alderspensjon, AFP og øvrige pensjonsytelser er skattepliktig inntekt. Men det kan være tusener å hente på å føre de riktige fradragene. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Fristen for levering er 30. april - men siden det i år er en lørdag, er fristen utsatt og du kan faktisk vente til mandag med å levere. Ny frist er i løpet av mandag 2. mai.

Er du pensjonist, er det noen spesielle punkter som skatteekspertene anbefaler deg å sjekke.

I denne artikkelen kan lese mer om hvilke spesielle skattetips ekspertene har til deg som er pensjonist - og hvilke skattegrep du bør gjøre for inntektsåret 2022.

Ditt ansvar å kontrollere

Skattemeldingen kommer ferdig utfylt - men som både Skatteetaten og andre skatteeksperter alltid påpeker: Det kan være feil i opplysningene. Derfor er det lurt å alltid kontrollere Skatteetatens tall mot dine årsoppgaver. Det er også ditt ansvar å sørge for at feil korrigeres. Det kan du også spare penger på.

Og som Skattebetalerforeningen påpeker:

- Dersom du ikke sørger for at informasjonen som danner skattegrunnlaget ditt er korrekt, risikerer du å bli ilagt straffeskatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.