Arbeidsavklaringspenger (AAP) fra Nav

Dette er AAP-endringene

Regjeringen fjerner karensåret i AAP-ordningen og innfører ny unntaksbestemmelse for forlenging av AAP-perioden.

NYE AAP-REGLER: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) holder pressekonferanse om revidert nasjonalbudsjett 2022 i regjeringskvartalet i Oslo torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
NYE AAP-REGLER: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) holder pressekonferanse om revidert nasjonalbudsjett 2022 i regjeringskvartalet i Oslo torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er snart et halvt år siden daværende arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik presenterte regjeringens planer om å endre AAP-regelverket, deriblant å fjerne karensåret.

Og nå, i revidert nasjonalbudsjett for 2022, skjer det:

- Regjeringen foreslår å avvikle karensperioden slik at personer som går ut maksimal stønadsperiode kan søke om ny periode med arbeidsavklaringspenger uten ventetid. Regjeringen foreslår også en ny unntaksbestemmelse som gir rett til forlenget periode med arbeidsavklaringspenger for mottakere som fortsatt har uavklart arbeidsevne, men som anses å være nær ved å søke arbeid, skriver Regjeringen i stortingsmeldingen til revidert nasjonalbudsjett.

Karensregelen ble innført av Høyre-regjeringen i 2018.

Slik blir AAP nå

Detaljene rundt ny AAP er beskrevet i proposisjon 114 LS: «Endringar i skatte-, avgifts- og tollovgivinga m.m. og folketrygdloven (arbeidsavklaringspengar m.m.)»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer