Revidert nasjonalbudsjett 2022

Dette er de enige om: AAP-reglene og sosialstøtte

- Vi fjerner karensåret ved arbeidsavklaringspengene slik at vi ikke kaster folk over på sosialhjelp før de er blitt fullt avklart.

REVIDERT NASJONALBUDSJETT: Kari Elisabeth Kaski (SV), Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp) holder pressekonferanse om revidert nasjonalbudsjett i Vandrehallen i Stortinget tirsdag morgen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
REVIDERT NASJONALBUDSJETT: Kari Elisabeth Kaski (SV), Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp) holder pressekonferanse om revidert nasjonalbudsjett i Vandrehallen i Stortinget tirsdag morgen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Vi fortsetter jobben med å styrke velferden og redusere forskjellene, uttaler Knutsen på pressekonferansen der regjeringspartiene presenterer det partiene er blitt enige om rundt revidert nasjonalbudsjett.

Eigil Knutsen (Ap) i finanskomiteen presenterte det de er blitt enige om, sammen med Senterpartiets Geir Pollestad og SVs Kari Elisabeth Kaski.

Når det kommer til arbeid og velferd er det tre ting partiene trekker fram, og det handler om arbeidsavklaringspenger, sosialhjelp og bostøtte.

AAP: Fjerner karensåret

- Vi fjerner karensåret ved arbeidsavklaringspengene slik at vi ikke kaster folk over på sosialhjelp før de er blitt fullt avklart, uttaler Knutsen.

Karensåret for AAP har fått mye oppmerksomhet og er noe også flere andre av de politiske partiene på Stortinget har hatt høyt oppe på agendaen.

Vi.no har tidligere skrevet om AAP-endringene som regjeringen har foreslått - som du kan lese mer om her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.