Nav og pensjon

Dette får pensjonister i månedslønn nå

Har du mer eller mindre i alderspensjon enn andre i din aldersgruppe? Det kan du se av den ferske lønnsoversikten fra Nav.

PENSJON FRA NAV: Kvinner får mindre i alderspensjon enn menn - og de jobber også lenger. Se hva andre alderspensjonister på din alder har i månedslønn fra Nav. Foto: Kristin Sørdal
PENSJON FRA NAV: Kvinner får mindre i alderspensjon enn menn - og de jobber også lenger. Se hva andre alderspensjonister på din alder har i månedslønn fra Nav. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det blir stadig flere alderspensjonister:

Nå er det 1 009 700 som mottar alderspensjon, 17 300 flere alderspensjonister enn på samme tidspunkt i fjor (tom. juni) - og det er ventet at antallet alderspensjonister vil passere 1,1 millioner i løpet av 2026.

Ifølge en rykende fersk rapport om alderspensjonister, er det endringer på flere områder:

  • Flere mottar pensjon i utlandet
  • Flere har gradert uttak av alderspensjon
  • Det er flere minstepensjonister
  • Det er nær dobling av alderspensjonister med lav pensjon som følge av kort botid i Norge
  • Og det er flere fra «overgangskullet» som har startet uttak av pensjon. Overgangskullet får beregnet alderspensjonen som en kombinasjon av «gamle» og «nye» regler, som følger av Pensjonsreformen fra 2011.

Men tilbake til innledningen: Hva har andre alderspensjonister i din aldersgruppe, i pensjon nå?

Dette får alderspensjonistene nå

I 2021 fikk alderspensjonister utbetalt 258 700 kroner i gjennomsnittlig årlig alderspensjon fra folketrygden (før skatt). Dette er altså gjennomsnittet for alle aldersgrupper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer