Allergi?

Dette kan du spare på allergimedisinene

1 million nordmenn bruker medisiner mot allergi. Det er en prisforskjell på over 1000 prosent på de mest solgte allergitablettene. Se hva du kan spare i apotek, på butikken eller på nett.

BILLIGSTE ALLERGIMEDISIN? Zyrtec er den mest solgte reseptfrie allergimedisinen, men det finnes rimeligere alternativer som virker på akkurat samme måte. Og det aller billigste er å få en resept fra legen. Foto: Kristin Sørdal
BILLIGSTE ALLERGIMEDISIN? Zyrtec er den mest solgte reseptfrie allergimedisinen, men det finnes rimeligere alternativer som virker på akkurat samme måte. Og det aller billigste er å få en resept fra legen. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Pollensesongen er over oss, litt avhengig av hvor i landet du bor. Du kan følge utviklingen på pollenspredningen med Pollenvarselet til Norges Astma- og allergiforbund.

Du kan få allergimedisiner som reseptbelagt medisin - eller som reseptfrie varer i butikken. Dette kan også være de samme medisinene.

Og her bør du passe på, for det er mye penger å spare på å sjekke prisene før du handler - eller å ta en telefon til legen først.

Det er nemlig prisforskjeller både fra apotek til apotek eller butikk - og mellom medisiner som gjør det samme, men som er fra ulike produsenter.

Og får du resept fra legen, slipper du mye billigere unna:

Det er en prisforskjell på 1080 prosent mellom billigste medisin med Zyrtec-virkestoffet cetirizin, sammenliknet med dyreste. Men da må du ha resept fra legen.

Zyrtec mest solgt

Du kan kjøpe allergimedisiner både fysisk i apotek og på butikken eller i kiosken og på bensinstasjonen - og du kan kjøpe dem på nett, fra nettapotekene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.