Streik, Nav og trygdeoppgjøret

Dette kan LO-oppgjøret bety for pensjoner og andre Nav-ytelser

Lønnsoppgjøret påvirker økningene av pensjon og trygd. Men selv om streiken er over og LO jubler over oppgjøret, er det ikke dermed sagt at det er jubel i vente for pensjoner og andre på Nav-ytelser.

MER I PENSJON OG TRYGD? Lønnsoppgjøret påvirker også trygdeoppgjøret og justeringen av Nav-ytelser som uføretrygd og arbeidsavklaringspenger. Foto: Gorm Kallestad / NTB
MER I PENSJON OG TRYGD? Lønnsoppgjøret påvirker også trygdeoppgjøret og justeringen av Nav-ytelser som uføretrygd og arbeidsavklaringspenger. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik omtaler årets lønnsoppgjør som et historisk godt resultat. LO og NHO har kommet til enighet og streiken er avblåst. Også YS har avsluttet streiken. Nå venter lønnsoppgjør i øvrige bransjer.

Men oppgjøret som nå er i havn får ikke betydning kun for arbeiderne som fagforbundene representerer: Det vil også påvirke deg som mottar pensjon og andre trygdeytelser fra Nav.

- Lønnsoppgjøret påvirker økningene av pensjon og trygd, sier Sindre Farstad, seniorrådgiver pensjon i Pensjonistforbundet, til Vi.no.

Nedenfor kan du lese hvordan dette henger sammen.

Trygdeoppgjøret omhandler inntekten til over 870 000 alderspensjonister, 320 000 uføre og en rekke andre grupper. Det gjennomføres i siste halvdel av mai. Her kan du lese mer om når du kan forvente å få resultatet av oppgjøret på konto.

Lønnsoppgjøret, pensjonene og Nav-ytelsene

Det er nemlig slik at lønnsoppgjøret henger sammen med trygdeoppgjøret, som i neste omgang handler om reguleringen av ytelser fra folketrygden - altså Nav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer