Bank: Kodebrikke i stedet for BankID?

Dette skjer med kodebrikken nå

Plundrer du med BankID på mobil og BankID app? Frykt ikke: Kodebrikken kan være redningen.

HELLER KODEBRIKKE ENN BANKID-APP: Kodebrikken skal bestå, beroliger ekspertene. Bankene må nemlig ha et alternativ for de som ikke er like digitale - eller som bare ikke vil bruke BankID app på mobil. Foto: Kristin Sørdal
HELLER KODEBRIKKE ENN BANKID-APP: Kodebrikken skal bestå, beroliger ekspertene. Bankene må nemlig ha et alternativ for de som ikke er like digitale - eller som bare ikke vil bruke BankID app på mobil. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Som du sikkert har fått med deg: BankID på mobil er i ferd med å fases ut og skal erstattes av en app som du må laste ned på mobilen din - altså en egen BankID-app (fremdeles kan du ha BankID på mobilen, altså, men i form av en egen app).

Dette er den samme ID-en du bruker til innlogging på for eksempel Nav og Helsenorge (for resepter, bestilling av time til fastlegen, oversikt over covid-test, etc.).

Flere medieoppslag kan ha gitt inntrykk av at det er umiddelbar hast; at BankID på mobil forsvinner nå. Men der kan sjefen for BankID berolige, som Vi.no har skrevet tidligere:

- BankID på mobil blir ikke borte over natta, og de fleste vil ha tilgang til tjenesten en god stund framover, sier Jan Bjerved, leder for BankID i BankID BankAxept AS.

Og han har ytterligere et poeng som kanskje kan berolige enda mer:

- Kodebrikken skal selvfølgelig bestå.

Hva skjer med kodebrikken?

Kristin Estil Jacobsen, kommunikasjonsrådgiver i BankID BankAxept, utdyper:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.