Skattekort

Disse bør sjekke skattekortet ekstra nøye

Hvis det skjer eller har skjedd store endringer i livet ditt er det ekstra viktig å endre skattekortet ditt, om du ikke vil betale for mye skatt i 2023. Blant annet gjelder dette ferske pensjonister.

NYTT SKATTEKORT: Sjekk tallene, ikke minst hvis det er større endringer på gang i din privatøkonomi - eller det har vært store endringer i løpet av det siste året. Skattekortet for 2023 er nemlig basert på skattemeldingen for 2021. Foto: NTB
NYTT SKATTEKORT: Sjekk tallene, ikke minst hvis det er større endringer på gang i din privatøkonomi - eller det har vært store endringer i løpet av det siste året. Skattekortet for 2023 er nemlig basert på skattemeldingen for 2021. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Torsdag 15. desember får nordmenn tilgang til skattekortet sitt ved å logge inn på skatteetaten.no. Der kan du se hva Skatteetaten har beregnet at du skal betale i skatt i 2023.

Og for enkelte er det ekstra viktig å sjekke at grunnlaget for det nye skattekortet, er riktig - nærmere bestemt for de som har hatt eller får større endringer i privatøkonomien.

Skattekortet er basert på et estimat

– Vi lager et estimat på hva den enkelte kommer til å tjene i løpet av 2023, hvordan de viktigste fradragene dine endrer seg og beregner skatten basert på denne informasjonen. Men det er viktig å vite at vi baserer oss på tall fra 2021 og at skattekortet du får nå ikke nødvendigvis er en fasit. For mange kan privatøkonomien ha endret seg det siste året, og derfor er det ekstra viktig å sjekke at opplysningene er korrekte og korrigere eventuelle feil, sier Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.