
Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen
Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Krigspensjon kan gis til de som har fått men eller nedsatt arbeidsevne som følge av skade eller påkjenninger under sjøtjeneste, militær tjeneste, motstandsarbeid eller politisk fangenskap under krigen 1939-1945. Også andre som er påført skade som følge av krigsulykke eller hendinger som skyldes krigen, kan ha rett til krigspensjon.
Per mars 2022 var det 1300 personer som mottok krigspensjon.
Blant disse fikk 23,1 prosent utbetalt krigspensjon som følge av skade (invalidepensjon) etter andre verdenskrig. Men den største andelen krigspensjoner går til etterlatte:
76,9 prosent av mottakerne er etterlatte som får gjenlevendepensjon etter en krigspensjonist.
Etterlatte etter krigspensjonister kan nemlig også ha rett til etterlattepensjon beregnet ut fra avdødes krigspensjon.
Mottakerne blir eldre - og det er flest kvinner
Tallene vi viser til her er fra en helt ny oversikt fra Nav, som gjelder per 31. mars 2022. Ettersom det er snakk om ytelser i forbindelse med hendelser under 2. verdenskrig, er det ganske naturlig at mottakerne av krigspensjon har høy alder.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger