Pensjon fra Nav

Disse kan få avslag på søknad om pensjon

Rundt 65 000 nordmenn får hvert år avslag på sin søknad om alderspensjon fra Nav. Les mer om årsakene til at man ikke får innvilget pensjon.

SØKE OM ALDERSPENSJON: Mange tusen får avslag på sin søknad om alderspensjon fra Nav hvert år. Foto: NTB
SØKE OM ALDERSPENSJON: Mange tusen får avslag på sin søknad om alderspensjon fra Nav hvert år. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Alderspensjon fra folketrygden skal sikre deg inntekt når du blir pensjonist. Denne pensjonen er fleksibel og du kan starte uttak av alderspensjon fra måneden etter at du fyller 62 år.

Husk og at du selv må søke om å få utbetalt alderspensjon - det skjer ikke automatisk.

Samtidig bør du være klar over at du kan få avslag på søknaden din:

Navs årsrapport for 2020 viser at 65 263 personer fikk avslag på sin søknad om alderspensjon i fjor. Antallet avslag var tilsvarende i 2019.

Hvorfor kan man få nei på søknaden?

Vi.no har spurt Nav på hvilke grunnlag det gis avslag på søknad om alderspensjon. Liv Tove Espedal, fungerende avdelingsdirektør i Nav, sier til Vi.no at det kan være flere årsaker til at man får avslag.

- Avslag på alderspensjon kan for eksempel skyldes at den som søker ikke har minst fem års trygdetid i Norge, at den som søker ikke har minst fem års samlet trygdetid i Norge og annet EØS-land eller annet land Norge har trygdeavtale med, eller at den som søker ikke har hatt inntekt som gir rett til inntektspensjon, forklarer Espedal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer