Pensjon fra Nav

Disse kan få avslag på søknad om pensjon

Rundt 5000 nordmenn får hvert år avslag på sin søknad om alderspensjon fra Nav. Her kan du se hvilke årsaker som ligger til grunn.

AVSLAG PÅ PENSJONSSØKNAD: I 2021 fikk 8 prosent av de som søkte på alderspensjon, avslag på sin søknad. Les mer om årsakene i artikkelen. Foto: NTB
AVSLAG PÅ PENSJONSSØKNAD: I 2021 fikk 8 prosent av de som søkte på alderspensjon, avslag på sin søknad. Les mer om årsakene i artikkelen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Nærmer du deg pensjonsalder og ønsker å gå av må du, som vi har presisert tidligere, søke om dette fra Nav.

I 2021 fikk i alt 58 327 personer innvilget alderspensjon av Nav. Samtidig var det en del personer som fikk avslag på sin søknad, og i 2021 gjaldt dette 8 prosent av de som søkte. Dette utgjør 5140 personer totalt.

Men hva er årsakene til at enkelte får nei på søknaden sin? Lene Lied, fungerende avdelingsdirektør i Nav, sier til Vi.no at det kan være flere årsaker til at man får avslag.

Kan skyldes manglende inntekt

Alderspensjon fra folketrygden skal sikre deg inntekt når du blir pensjonist. Denne pensjonen er fleksibel og du kan starte uttak av alderspensjon fra måneden etter at du fyller 62 år.

Manglende opptjening kan være en årsak til at man får avslag på søknaden.

- Avslag på alderspensjon kan for eksempel skyldes at den som søker ikke har minst fem års trygdetid i Norge, at den som søker ikke har minst fem års samlet trygdetid i Norge og annet EØS-land eller annet land Norge har trygdeavtale med, eller at den som søker ikke har hatt inntekt som gir rett til inntektspensjon, forklarer Lied.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer