Nav 2022

Disse Nav-stønadene endres nå

Flere stønader og tillegg til pensjoner fra Nav endres i 2022 - eller skal fases ut de kommende åra.

ENDRINGER I NAV-STØTTE: Forsørgingstillegg og gravferdsstønad er noen av stønadene som har fått endringer fra 1. januar 2022. Foto: NTB
ENDRINGER I NAV-STØTTE: Forsørgingstillegg og gravferdsstønad er noen av stønadene som har fått endringer fra 1. januar 2022. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Med nytt år kommer det også endringer for deg som får pensjon, stønader eller andre ytelser fra Nav.

Noen av endringene er innført fra nyttår 2022 - men det er også noen stønader du skal være oppmerksom på at skal fases ut og fjernes i løpet av de nærmeste åra.

Gravferdsstønad er en av stønadene som har fått nye satser i 2022 - men som er en av flere tilleggsytelser eller stønader fra Nav som du selv må vite om og søke for å få. Les mer om tilleggsytelsene du kanskje ikke visste om, i denne artikkelen på Vi.no (for abonnenter):

Gravferdsstønad

Gravferdsstønad er en behovsprøvet ytelse, som på visse vilkår kan dekke utgifter til gravferden inntil et fastsatt beløp. Fra 1. januar 2022 endres satsen for full behovsprøvd gravferdsstønad fra 25 377 kroner til 26 011 kroner.

Satsen gjelder for dødsfall som inntreffer fra og med 1. januar 2022.

Egenandelen for stønad til båretransport over 20 km er 10 prosent av satsen, og endringene vil dermed medføre at denne egenandelen øker fra 2538 kroner til 2601 kroner. Ifølge Nav, kan begravelsesbyråene hjelpe med søknadene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.