Egenandel og frikort

Egenandelene fra 1. juli: Dette er prisene nå

1. juli hvert år kommer det nye prislister for egenandeler hos legen, fysioterapeuten og andre helsetjenester. Her er oversikten over egenandelene nå.

HVA MÅ DU BETALE I EGENANDEL? Ettersom frikortgrensa økte fra nyttår, heves ikke egenandelen hos legen - bortsett fra prisen på forbruksmateriell. Det er ikke en del av egenandelstaket og er et tillegg du betaler selv. Foto: NTB
HVA MÅ DU BETALE I EGENANDEL? Ettersom frikortgrensa økte fra nyttår, heves ikke egenandelen hos legen - bortsett fra prisen på forbruksmateriell. Det er ikke en del av egenandelstaket og er et tillegg du betaler selv. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

1. juli hvert år kommer det nye takstplakater hos legen, fysioterapeuten og andre behandlergrupper som har avtale med den offentlige helsetjenesten og som faller inn under frikortordningen.

Dette skjer i forbindelse med forhandlinger mellom yrkesforeningene, Helse- og omsorgsdepartementet, de regionale helseforetakene og Kommunesektorens organisasjon (KS).

For de ulike yrkesgruppene handler det om refusjoner, takster og regler for hva de skal ha betalt for tjenestene de leverer på vegne av det offentlige helsevesenet. For dem kan forhandlingene opp mot 1. juli ha vel så mye med hva de får betalt fra det offentlige for tjenestene de leverer til innbyggerne.

For deg og meg som pasienter handler det i bunn og grunn om hva vi må betale i egenandeler hos eksempelvis legen.

Nå er årets oppgjør for alle behandlergruppene klare - og du kan finne alle endringene på denne siden hos Helfo.

Vi gir deg kortversjonen her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer