Skilsmisse

Eksen skal selge boligen dere eide sammen. Kan du kreve noe av overskuddet?

Med sterk vekst i boligprisene kan boligen dere en gang eide sammen, og som du ble kjøpt ut av tidligere, nå ha en helt annen markedsverdi. Men skal du sikre deg en del av overskuddet må du ha gjort dette da bruddet fant sted.

OVERSKUDD FRA BOLIGSALG: Du er kjøpt ut av boligen dere eide sammen, men noen år senere selger eksen din boligen med overskudd. Når kan du ha krav på en del av overskuddet? Illustrasjonsfoto: NTB
OVERSKUDD FRA BOLIGSALG: Du er kjøpt ut av boligen dere eide sammen, men noen år senere selger eksen din boligen med overskudd. Når kan du ha krav på en del av overskuddet? Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

«Jeg gikk fra min eks for 4 år siden og han overtok huset med å kjøpe meg ut. Nå har han solgt huset, så det jeg lurer på. Har jeg rett på noe penger av eksen etter salget av huset?»

Slik lyder spørsmålet til Advokatenhjelperdeg.no, og det er et spørsmål flere stiller seg.

For hva sier egentlig reglene - når du har blitt kjøpt ut av boligen til en pris, og boligen deretter selges til en langt høyere pris og gir eksen din et overskudd som du føler du også burde ha en del av?

Ingen avtale - ingen krav på overskudd

I sitt svar skriver advokat Gro Arnesen Fremstad at hun antar at da eksen for fire år siden overtok huset ved å kjøpe vedkommende ut, ble det gjort en verdivurdering og at hen fikk sin rettmessige andel i henhold til dette.

- Dersom dere ikke har laget en avtale om at du skal ha en del av overskuddet ved et eventuelt senere salg av eiendommen har du ikke krav på noe, påpeker hun.

Skal man sikre seg en del av et fremtidig overskudd av salg av tidligere felles bolig, kreves det nemlig en avtale som spesifiserer hvor lenge etter bruddet du som kjøpes ut skal ha en del av kjøpesummen som overstiger verdien som ble lagt til grunn da du ble kjøpt ut, og hvor stor del dette skal være.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.