Arv og livsforsikring

Ekskona vant over barna: Fikk hele livsforsikringen etter eksmannen

– Vi skiltes som venner, understreker ekskona. 12 år var gått siden skilsmissen da 66-åringen døde. Både barna og ekskona gjorde krav på livsforsikringen etter avdøde – men det var eksen som vant, og som fikk utbetalt en halv million kroner.

KREVDE PENGER ETTER EKSEN: De hadde vært skilt i 12 år da eksen døde. Likevel gikk livsforsikringen til ekskona - fordi hun fremdeles var begunstiget i forsikringen. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock
KREVDE PENGER ETTER EKSEN: De hadde vært skilt i 12 år da eksen døde. Likevel gikk livsforsikringen til ekskona - fordi hun fremdeles var begunstiget i forsikringen. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Pensjonsrettigheter, forsikringer, dødsbo og arv. Det er mye som kan komme i spill når noen dør. Hvem har rettigheter til hva?

For verdier i dødsbo er det klare regler i arveloven. I tillegg kan det være spesielle disponeringer nedtegnet i et testamente. Men så har du rettigheter til eventuelle pensjoner og livsforsikringer – som kan tilfalle personer som kanskje ikke lenger anses som en del av familien eller arverekka.

Tidligere ektefelle kan for eksempel ha rettigheter til ektefellepensjon – selv om de ikke lenger var ektefeller da ektefellen døde.

Og faktisk kan personer som ikke lenger var en del av avdødes liv, ha rett på utbetaling fra livsforsikring – som i denne historien vi skal fortelle om her.

– Vi skiltes som venner

Saken vi her forteller om har vært oppe til behandling i Finansklagenemnda, som er klagenemnda for bank, forsikring, inkasso, verdipapirfond og inkasso. De behandler saker der privatpersoner ikke kommer til enighet med finansforetaket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer