- Eldre bør bli flinkere til å føre budsjett

Aldersgruppa 60 år pluss er de som er dårligst til å føre budsjett. Nå oppfordrer Forbrukerrådet flere eldre til å få bedre oversikt over egen økonomi.

BRUK BUDSJETT: Forbrukerrådet anbefaler flere eldre til få bedre oversikt over sin egen økonomi. Aldersgruppa 60 pluss er de som er dårligst til å føre budsjett. Foto: Gorm Kallestad / NTB
BRUK BUDSJETT: Forbrukerrådet anbefaler flere eldre til få bedre oversikt over sin egen økonomi. Aldersgruppa 60 pluss er de som er dårligst til å føre budsjett. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det aller meste har blitt vesentlig dyrere i løpet av det siste halvannet åra - og undersøkelser viser at mange sliter med å få endene til å møtes. Køene for å få mat fra frivillige organisasjoner øker. Samtidig roper inkassoselskaper varsko om at inkassogjeld er et økende problem for pensjonister.

Nå avslører en fersk undersøkelse fra Forbrukerrådet at de færreste av oss fører budsjett - og at det nettopp er de eldre, 60 år pluss, som er dårligst til det.

Eksperter fra Forbruksforskningsinstituttet SIFO er blant dem som oppfordrer befolkningen til å sette opp et budsjett - som de mener er spesielt viktig i en tid med økonomisk usikkerhet. Dette fordi et budsjett vil hjelpe med å få kontroll på pengebruken og å vite hvor du eventuelt kan knipe inn.

Ifølge undersøkelsen fra Forbrukerrådet er det etablererne i aldersgruppa 30-50 år som er best til å føre budsjett: Der et det fire av ti som gjør som ekspertene råder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.