Ny karriere i voksen alder:

- Eldre gründere lykkes best

Det grå gullet, kaller Innovasjon Norge generasjonen med eldre gründere.

TEKNOLOGI FOR BÅT. Paal Kaperdal har grunnlagt bedriften med utgangspunkt i sin egen båtinteresse. Foto: Silje Katrine Robinson
TEKNOLOGI FOR BÅT. Paal Kaperdal har grunnlagt bedriften med utgangspunkt i sin egen båtinteresse. Foto: Silje Katrine Robinson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er en myte at det kun er unge, sultne menn som lykkes som gründere. Ifølge Business Insider er det større sjanser for at eldre gründere vil lykkes. Forskere ved anerkjente Massachusets Institute of Technology MIT har gått gjennom alle oppstartsfirma i USA mellom 2007 og 2014, totalt 2,7 millioner, og sett grunnleggers alder opp mot vekstresultat og såkalt vellykket exit. Konklusjonen deres er at en 50 år gammel grunnlegger har 1,8 ganger større sjanse for å etablere et selskap med stor vekst, som en 30-åring. Gründere tidlig i 20-årene har minst sannsynlighet for å bygge opp firma med toppresultat.

- Det er flere undersøkelser som viser at eldre gründere lykkes best. Men det er en vesentlig nyanse i det vi har funnet om norske senior-gründere, og det er at de ikke tar samme risiko som vi ser i de utenlandske undersøkelsene, sier Bård Stranheim, spesialrådgiver i gründeravdelingen i Innovasjon Norge, til Vi.no.

- Derfor finner vi ikke de store vekstselskapene blant gründere over 50 som i for eksempel USA. Men fra internasjonal forskning, vet vi at de unge gründerne har et handikap i forhold til eldre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer