- Eldre skvises ut av arbeidslivet

Eldre arbeidstakere opplever ofte diskriminering på jobb, mener advokat Kenneth Strømme Gundersen. Både ved ansettelser, nedbemanninger og gjennom ulike «seniortiltak» i bedriften opplever eldre at de er uønsket kun på grunn av alder.

ELDRE DISKRIMINERES I ARBEIDSLIVET: Det mener NITO-advokat Kenneth Strømme Gundersen. Særlig ved ansettelser og nedbemanninger opplever eldre seg uønsket på grunn av alder. Foto: NITO
ELDRE DISKRIMINERES I ARBEIDSLIVET: Det mener NITO-advokat Kenneth Strømme Gundersen. Særlig ved ansettelser og nedbemanninger opplever eldre seg uønsket på grunn av alder. Foto: NITO Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Kenneth Strømme Gundersen er advokat i Norges ingeniør- og teknologorganisasjon (NITO). NITO er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer med 97.000 medlemmer.

Han ser stadig vekk at eldre arbeidstakere blir diskriminert i arbeidslivet. Diskrimineringen kan skje både før ansettelsen, mens arbeidsforholdet løper og i forbindelse med avslutningen av arbeidsforholdet, forteller han.

- I NITO støter vi borti problemstillinger om alder blant annet i nedbemanningssaker. Ansiennitet er nesten alltid et av kriteriene for å velge ut hvem som skal sies opp i slike saker. Likevel er det ikke uvanlig at arbeidsgivere har et ønske om å ta ut eldre arbeidstakere i forbindelse med omstilling. En vanlig måte arbeidsgivere gjør dette på, selv om ansiennitet er et kriterium, er å vektlegge kompetanse, og gjerne kompetanse som den ansatte ikke har, sier Strømme Gundersen i en pressemelding.

Begrunnes ofte med kompetanse

Ikke uvanlig begrunnes det med at bedriften har behov for en omfattende digitalisering av driften for å henge med i samfunnsutviklingen. Yngre ansatte med god kompetanse på ny teknologi foretrekkes derfor framfor eldre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.