Boforhold for eldre

Eldres boforhold går på helsa løs

Frelsesarmeen mener vanskeligstilte eldre i stor grad har for dårlige boforhold, som påvirker både livskvaliteten og helsa deres.

BEDRE BOLIGER TIL ELDRE: Frelsesarmeen mener vanskeligstilte eldre sliter på dagens boligmarked, og i stor grad har for dårlige boforhold. Iluustrasjonsfoto: NTB
BEDRE BOLIGER TIL ELDRE: Frelsesarmeen mener vanskeligstilte eldre sliter på dagens boligmarked, og i stor grad har for dårlige boforhold. Iluustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Denne uka kom Frelsesarmeen med sin rapport «Å bo verdig», der de kommer med innspill til det boligsosiale arbeidet.

Assisterende sosialsjef i Frelsesarmeen, Elin Herikstad, mener dårlig boligpolitikk kan føre til langvarig fattigdom.

- Dårlig boligpolitikk er grunnen til at veldig mange låses inne i en spiral av fattigdom som de aldri kommer seg ut av, sier assisterende sosialsjef i Frelsesarmeen, Elin Herikstad, i en pressemelding.

Blant gruppene de trekker frem i sin boligrapport, er vanskeligstilte eldre.

Bor i boliger med dårlig standard

«Vi er 79 og 83 år, og bor i en kommunal bolig. Vi har flere ganger meldt fra om mugg i leiligheten. Vi har begge allergi og astma. De som har ansvar for boligen har ikke tid til å komme. De har gitt beskjed om at vi kan vaske det av med klorin.»

Dette eksempelet på problematiske boforhold kommer fra en eldre person Frelsesarmeen har vært i kontakt med gjennom seniorveiledertjenesten og Telefontjenesten i Frelsesarmeens eldreomsorg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.