Nav og uføre

En gruppe uføre er hardest rammet: - Er velferdstilbudet tilstrekkelig?

De har kuttet hardt i utgifter til mat, transport, strøm og sosiale aktiviteter; de har måttet kansellere ferier, forsikringer og internett/TV-abonnementer; de har i større grad enn andre brukt sparepenger og lån til å betale for nødvendige utgifter: Uføre er en av gruppene som er ekstra hardt rammet av dyrtiden.

IKKE PENGER TIL MAT: – En av fire blant uføre og husholdninger med nedsatt funksjonsevne oppgir at de sover dårlig om natten på grunn av økonomiske bekymringer. Det å betale for strøm og mat er de største bekymringene for disse gruppene, sier Christian Poppe. Foto: NTB/Shutterstock
IKKE PENGER TIL MAT: – En av fire blant uføre og husholdninger med nedsatt funksjonsevne oppgir at de sover dårlig om natten på grunn av økonomiske bekymringer. Det å betale for strøm og mat er de største bekymringene for disse gruppene, sier Christian Poppe. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Dette kommer fram i en ny undersøkelse fra Forbruksforskningsinstituttet SIFO, OsloMet.

Forsker Christian Poppe har sett på hvordan uføre og hushold med ekstra daglige utgifter som følge av funksjonshemning eller alvorlig sykdom klarer seg i dyrtiden.

Blant de som sliter mest dominerer de uføre og de med økte utgifter knyttet til sykdom og nedsatt funksjonsevne.

– Funnene tyder på at enda mer kan gjøres for å gi disse gruppene økonomisk bistand for å håndtere dyrtiden, sier Poppe.

Nav har blitt forelagt rapporten.

- Mange opplever nå en vanskelig økonomisk situasjon som vi også hører fra SIFO-rapporten. Dette er bekymringsfullt og det er viktig de som trenger hjelp tar kontakt med oss, så tidlig som mulig, sier Nav-direktør Hans Christian Holte til Vi.no - og understreker:

- Vårt mål er at vi skal finne løsninger med dem som trenger det mest. De som står i krevende og sårbare situasjoner, er det særlig viktig at vi møter på en god måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer