Livsforsikring

En overivrig flyttemelding kostet ham livsforsikringen: Fikk ingenting da samboeren døde

Han var raskere ute med å sende flyttemelding til parets nye bolig, enn samboeren. Da hun døde, kostet dette ham retten til penger fra livsforsikringen. Det, og hensynet til hennes øvrige livsarvinger.

INGEN RETT PÅ LIVSFORSIKRING: Ettersom flyttemeldingen førte til at parets sammenhengende samboerforhold ble kortere enn kravet på to år, står han igjen uten rettigheter til utbetaling fra samboerens livsforsikring. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock
INGEN RETT PÅ LIVSFORSIKRING: Ettersom flyttemeldingen førte til at parets sammenhengende samboerforhold ble kortere enn kravet på to år, står han igjen uten rettigheter til utbetaling fra samboerens livsforsikring. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Paret hadde offisielt bodd sammen siden høsten 2019, men uoffisielt siden 2017. Først i hennes bolig, så kjøpte de bolig sammen – og så skulle de igjen kjøpe en ny, felles leilighet:

– Vår neste plan var å finne en ny leilighet sammen og dette endte med kjøp av leilighet rett bort i veien her, forteller «Geir» i bisettelsen.

Men samboeren syntes flyttingen ble for drastisk. Hun likte ikke tanken på å leie ut parets felles bolig, som de da bodde i. Og det endte med at de aldri flyttet til den nyinnkjøpte leiligheten, forteller Geir videre. Han beholdt imidlertid den nye leiligheten som et utleieobjekt.

Våren 2022 dør samboeren og Geir fremmer krav om utbetaling fra samboerens livsforsikring på jobb.

Men der får han blankt nei. Begrunnelse: Samboerskapets sammenhengende varighet oppfyller ikke kravene.

I sin iver og glede over den nye leiligheten hadde Geir nemlig sendt flyttemelding til Folkeregisteret. Men når samboeren så ombestemmer seg, sender Geir deretter ny flyttemelding, da tilbake til gammel adresse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer