Nav og skatt

Ennå ikke fått skatteoppgjøret? Nav-betaling kan være årsaken

400 000 har ennå ikke fått skatteoppgjøret. For noen kan etterbetaling fra Nav være årsaken.

NAV OG SKATTEOPPGJØRET: Det er ulike grunner for at 400 000 ennå ikke har mottatt årets skatteoppgjør, for eksempel at du har levert på papir - eller at du har fått en etterbetaling fra Nav. Foto: Kristin Sørdal
NAV OG SKATTEOPPGJØRET: Det er ulike grunner for at 400 000 ennå ikke har mottatt årets skatteoppgjør, for eksempel at du har levert på papir - eller at du har fått en etterbetaling fra Nav. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Det er til nå sendt ut cirka 4,6 millioner skatteoppgjør og det gjenstår cirka 400.000, sier Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten, til Vi.no.

Hun forteller at mange er opptatt av skatten sin og at det alltid er noen som kontakter dem for å spørre om skatteoppgjøret.

4,3 millioner fikk skatteoppgjøret sitt før sommeren, og Gjengedal uttaler at det jobbes fortløpende med å ferdigstille resterende skatteoppgjør - som blir sendt ut fortløpende fra 19. august til 25. november.

- Vi forstår at mange ønsker å få skatteoppgjøret så raskt som mulig, men vi kan dessverre ikke gi en konkret dato for når den enkeltes skatteoppgjør er klart. Når det er klart, får du varsel av oss på e-post eller sms.

Derfor kan du få skatteoppgjøret seint

Gjengedal forteller at det kan være forskjellige forhold som gjør at skatteoppgjøret kommer seinere for noen.

- Vi kan ikke gå inn i enkelte saker for å si hvorfor de ikke er klar ennå, eller når det vil komme. Det kan være mange årsaker til det - eller bare det at du er tatt ut i tilfeldig kontroll. Med andre ord så kan du ha ukompliserte skatteforhold uten at det garanterer tidlig skatteoppgjør, sier divisjonsdirektøren, og legger til at de jobber for fullt med å bli ferdige med skatteoppgjørene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer