Jobbsøker i godt voksen alder

- Er du redd for å lære noe nytt, blir du en bremse i arbeidslivet

Her er Elisabeth (63) og Tormods (62) tips for deg som vil bytte jobb etter fylte 50.

Christina Bu (39) ansatte både Tormod Bergheim (62) og Elisabeth Hermansen (63) da de var 59. Hun anbefaler flere ledere å se etter godt voksne jobbsøkere i ansettelssprosess. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
Christina Bu (39) ansatte både Tormod Bergheim (62) og Elisabeth Hermansen (63) da de var 59. Hun anbefaler flere ledere å se etter godt voksne jobbsøkere i ansettelssprosess. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi.no er både en nettavis og en Facebookgruppe for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Vi har alle hørt historier om hvordan godt voksne sliter på arbeidsmarkedet og til og med er uønsket på jobbintervju. Moden realkompetanse når ikke opp mot ungdommelig pågangsmot og universitetsgrader. For ikke å snakke om den digitale kompetansen; klarer i det hele tatt sekstiåringer å henge med?

Helt feil tankegang, mener generalsekretær Christina Bu i Elbilforeningen. Hun gikk bevisst inn for å ansette alle aldersgrupper da medlemsorganisasjonen skulle bygges opp, de har vokst fra seks til 35 medarbeidere de siste fem årene.

- Vi snakker mye om mangfold i arbeidslivet, og da tenker vi gjerne på kjønn, legning og kulturell bakgrunn. Aldersmangfold glemmes litt, mener hun.

Les også: Satser du på gullklokke? Her er gode grunner til å bytte jobb

Tro på egne muligheter

Bu har gått aktivt inn for å finne medarbeidere med så variert bakgrunn som mulig. Det har gitt henne noen ahaopplevelser, som at eldre ansatte ikke er vondest å be når man innfører «free seating» på jobb, en ordning der ingen har fast plass men må finne seg en ny pult fra dag til dag. Eller at lysten på å lære noe nytt slett ikke trenger å minke med alderen, men at det kan være tvert imot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.