Alderspensjon

- Er du usikker på om det du får i pensjon er korrekt, ta kontakt!

Pensjonsselskapet hadde betalt Lillian (80) for lite pensjon i årevis. Hvordan er det mulig? Og hvordan kan du være sikker på at det du får utbetalt, er riktig?

PENSJON: Kan du være trygg på at du får den pensjonen du er berettiget til? Pensjonsselskapene sier at de har gode kontrollsystemer - men at feil selvsagt kan forekomme, som historien om Lillian på 80 som hadde fått for lite pensjon i 13 år. Foto: Gorm Kallestad / NTB
PENSJON: Kan du være trygg på at du får den pensjonen du er berettiget til? Pensjonsselskapene sier at de har gode kontrollsystemer - men at feil selvsagt kan forekomme, som historien om Lillian på 80 som hadde fått for lite pensjon i 13 år. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Lillian Christensen (80) oppdaget plutselig at hun hadde 225.000 kroner på konto. Det viste seg at hun er blant 100 personer som får etterbetalt pensjon etter at pensjonsselskapet KLP har beregnet feil for disse - og utbetalt for lite pensjon. Det var NRK som først omtalte saken. Lillian hadde fått for lite i pensjon i 13 år.

Hvordan kan dette skje?

– Gjennom en av våre jevnlige kvalitetskontroller ble det oppdaget en menneskelig feil. Den beklager vi at skjedde og retter nå opp i. Det dreier seg om rundt 100 personer som nå får penger tilbake med forsinkelsesrenter. Dette har de fått, eller vil få brev om, sier Tore Skeide, direktør for pensjonsoppgjør i KLP.

Noen kan kanskje bli usikker på egen pensjon etter å ha lest NRK-artikkelen?

Skeide forteller at de har fått under 100 henvendelser, etter at saken om Lillian ble omtalt i mediene.

- Det er ingen grunn til å tro at andre har pensjoner som er feil. Det er betryggende og bra at vi har kontrollsystemer som sjekker pensjonssaker jevnlig. Det var gjennom vår egen kontroll at denne spesielle feilen som knytter seg til rundt 100 personers opptjening av pensjon før 1967 ble oppdaget. Og de sakene blir nå rettet opp i, sier Skeide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.